61,00 zł
Soczysta, z wibrującą kwasowością i bardzo klarownym profilem smakowym. Malinowe krówki z lekkim efektem porzeczkowym. Polubicie ją tak jak my.
Zapytaj o produkt
Masz pytania lub wątpliwości? Skontaktuj się z nami.
Jaką kawę wybrać?
Wypełnij prosty quiz, który pomoże Ci w doborze idealnej kawy!
Staramy się nie trzymać kawy długo na półkach, dlatego jeśli akurat danej kawy nie mamy w magazynie, zamówienie musimy uzupełnić po dniu palenia. Palimy we wtorki i czwartki, kawę pakujemy i rozsyłamy w środy i piątki.
Należąca do Spółdzielni Inoi stacja myjąca Kaguyu znajduje się u podnóża góry Kenia, na obrzeżach miasta miasta Kerugoya. Ta zachodnia część hrabstwa Kirinyaga graniczy z równie słynnym hrabstwem Nyeri i może się pochwalić jednymi z najbardziej żyznych gleb w kraju.
Po dostarczeniu wiśni kawowca do stacji myjącej, są one poddawane ręcznemu sortowaniu, a wszystkie niedojrzałe lub uszkodzone owoce są usuwane. Wiśnie są następnie odzierane z miąższu za pomocą mechanicznego pulpera, a następnie ziarno jest fermentowane w zbiornikach. Po zakończeniu fermentacji są myte w kanałach z wodą i sortowane na partie według wielkości. Proces suszenia trwa od 10 do 20 dni.
Pierwsze zalanie (bloom) 50g; drugie zalanie do 250g od 0:40 do 1:10. Po skończeniu drugiego zalania zamieszaj driperem dwa razy.