Cena od: 68,00 zł
Głębokie nuty czekoladowe, z zatopionymi w nich śliwkami i suszonymi owocami. Pełne i okrągłe body. Ten typ docenicie w każdej sytuacji!
Zapytaj o produkt
Masz pytania lub wątpliwości? Skontaktuj się z nami.
Jaką kawę wybrać?
Wypełnij prosty quiz, który pomoże Ci w doborze idealnej kawy!
Staramy się nie trzymać kawy długo na półkach, dlatego jeśli akurat danej kawy nie mamy w magazynie, zamówienie musimy uzupełnić po dniu palenia. Palimy we wtorki i czwartki, kawę pakujemy i rozsyłamy w środy i piątki.
Marysabel Caballero i jej mąż, Moises Herrera, są drugim i trzecim pokoleniem w kawie. Farmy odziedziczyli po rodzicach i twórczo rozwinęli metody uprawy i obróbki. Kawą specialty zajmują się od początku lat 2000 i już dawno zyskali status legendarny. Rok po roku produkują najwyższej jakości zielone ziarno, są pionierami nie tylko specialty w Hondurasie, ale też nowych obróbek. To oni adaptowali obrókę naturalną do trudnych warunków klimatycznych Hondurasu – i z sukcesami.
Rodzina Caballero posiada niemal 200 hektarów ziemi podzielonych na 17 różnych farm w położonym na wschodzie Hondurasu regionie Marcala. Wszystkie ich działania są ześrodkowane w centralnej stacji myjącej – Xincala. To tutaj przetwarzane są wszystkie zebrane przez nich owoce. Rodzina stale inwestuje w rozwój stacji, dzięki czemu możliwe jest stałe podnoszenie jakości.
Farmy Marysabel i Moisesa mają glebę o właściwościach gliniastych, a główną uprawianą przez nicj odmianą jest Catuai, choć mają także drzewka odmian Java, Pacamara i Geishy.